FOTO EXPOSITIE 9 t/m 30 SEPTEMBER     GROTE KERK OOSTHUIZEN

"ROND DE KERK EN WAT VERDER"

Wilma van Zalinge

Wilma van Zalinge uit Kwadijk.
Sinds 2 1/2 jaar ben ik hobbyfotograaf en fotografeer graag landschappen.
Het liefste gaan ik s'morgens vroeg met mij camera op pad in de Zeevang.
Ik probeer de kleuren van de natuur en het open landschap vast te leggen in het mooiste licht.

Christy Rijser

Oosthuizen “Fotograferen was altijd een leuke bezigheid totdat in 2009 aan mij werd gevraagd om een paar weken in te vallen als fotograaf bij regiokrant De Uitkomst, voorheen Polder-express.  Dit maakte fotograferen interessanter. Het voeren van een gesprek en daar een foto bij maken is altijd weer bijzonder. Voor dit werk rijd ik veel door Zeevang en Beemster  en zie onderweg de mooiste luchten en landerijen. De camera ligt dan ook altijd naast mij op de stoel. “

Monique Doets

Ik ben Monique Doets en woon in Oosthuizen. Mijn passie voor fotografie heb ik al jaren, maar toen ik na het overlijden en de uitvaart van mijn moeder gevraagd werd om zelf een uitvaart te fotograferen wist ik dat ik hierin verder wilde. Het heel dichtbij mogen komen in de emotionele en privé momenten van nabestaanden vind ik heel bijzonder. De dankbaarheid van de nabestaanden achteraf is nog het waardevolste denk ik. Je helpt de familie een beetje bij de rouwverwerking, er gaat zoveel voorbij als je vol emoties zit. Uit eigen ervaring weet ik hoe waardevol deze foto’s zijn. Naast uitvaartfotografie doe ik ook andere fotografie zoals portret, bruidsreportages en vind ik het leuk om bepaalde evenementen te fotograferen, hoog op mijn lijstje staat daarvoor de Gay Pride waar heel veel kleur, liefde en saamhorigheid centraal staan. Met mijn foto’s probeer ik u een beeld te geven van mijn werk wat ik met veel liefde en heel mijn hart doe.

Freya Elders

Freya Elders (1967) liet zich een aantal jaar geleden omscholen van muziekdocent tot fotograaf. In het dagelijks leven fotografeert zij vooral mensen, van geboorte tot uitvaart. In haar vrije tijd richt zij haar camera op andere dingen die haar interesseren. Symboliek en herdenken op verschillende manieren zijn zaken die al jaren haar aandacht trekken.

Maarten Kooijenga / Charlotte de Boer

Maarten Kooijenga/Charlotte de Boer, woont in Oosthuizen. Ik fotografeer sinds jaar en dag voornamelijk landschappen, portretten en stadsgezichten. De mooie polder landschappen in de Zeevang en de Beemster boeien mij enorm. Ik vind het een uitdaging om de landschappen mooi en anders dan anders vast te leggen in sepia tinten.

Wilma                                                                       Christy