EXPOSITIE     GROTE KERK OOSTHUIZEN        28 APRIL - 19 MEI 2019

Bep Roet

De Europese en Marokkaanse natuur is de gulle gever van beeldmateriaal voor de fotocollages van Bep Roet. Bergwanden, watervallen en alles wat groeit, bloeit en afsterft, fascineert haar.
De opmerkelijke kunst van Bep Roet ademt een magische sfeer. Met delen van foto’s schept ze een fantasiewereld van bloemen, dieren en andere vormen.
Het werk doet iets met je. Het trekt je aandacht en neemt je mee. Afhankelijk van je eigen stemming kun je er elke dag iets anders in zien.
Met de collages hoopt ze haar liefde voor de natuur aan anderen over te dragen. Ze wil de kijker stimuleren om zelf te ontdekken en te fantaseren. Daarom dragen de collages geen titel.

Carin Korse-Karste

De keramische objecten van Carin Korse-Karsten laten zich het beste omschrijven als
figuratief of abstract.

Haar figuratieve figuren die zij uitwerkt zijn ‘vrouwen’.

Het is een zoektocht naar de perfecte vorm en houding.

De abstracte objecten zijn geďnspireerd door de natuur.

De natuur biedt een fantastische grilligheid en samenhang van elementen.

Het zijn vooral organische en fossiele vormen.

Het is voor haar een enorme uitdaging om van niets  ‘iets’ te maken.

Anita Eijken

Vele jaren schilderles gehad, o.a. van Ton van Kesteren, Rob Komala, 16 jaar keramiek-les van Jannie van der Wel , een paar jaar geleden les in bewerken van glas door Ton van Looijen en kort geleden de beginselen van brandschilderen geleerd van Nataliya Vladychko, alleen om de mogelijkheden van de toepassingen te vergroten en niet om nu kerkramen te gaan ontwerpen.
In de loop van 30 jaar heb ik me ontwikkeld van schilderijen naar een combi van keramiek en schilderen (keramieken lijst en olieverf doekje er in, aardewerk schalen met beschilderingen) naar nog meer combi’s. Doordat ik gefascineerd ben door bijvoorbeeld kwallen, die niet echt transparant worden als je voor keramiek kiest, ben ik met glas begonnen. Daar vloeiden weer combinaties uit voort /an dan weer glas en keramiek, of met een schildering in acryl of op glas.
Je kunt mijn werk dan ook samenvatten als “Alles rond de zee”. Het leven in en om het water, landschappelijk, de kleurtonen, uitstraling van rust en vooral de reflectie in al haar schoonheid, trekken mij aan.  En vrij van materiaal beperkingen en technieken , wil ik niet in een “hokje” gestopt worden, en laat ik mij sturen door wat er aan creatiefs , soms letterlijk,  “boven komt drijven”.
Op dit moment voornamelijk combi’s, maar soms bijvoorbeeld ook alleen een serie grote en kleine oesters van keramiek.