DRIE LEDEN VAN DE WATERLANDSE KUNSTKRING EXPOSEREN IN DE GROTE KERK OOSTHUIZEN -29 JULI  T/M  20 AUGUSTUS 2017
Vera Schoone

Het thema van mijn werk is “Heilige huisjes”.
Na een wandeling op monumentendag door mijn oude woonwijk in Haarlem-Noord kwam ik op het idee van de Heilige huisjes.
Ik heb namelijk zelf in een ’Heilig huisje’ gewoond. De huisjes werden zo genoemd omdat op iedere gevel een heilige is afgebeeld. De huizen zijn voor de tweede wereld oorlog gebouwd in opdracht van de katholieke kerk en werden beschikbaar gesteld voor grote katholieke gezinnen. Nu zijn de woningen voor iedereen beschikbaar.
Ik heb het thema letterlijk genomen en heb in verschillende disciplines, zoals grafiek, schilderijen/mixed media en assemblages allerlei huizen afgebeeld.

Voor meer informatie www.veraschoone.nl

heilig huisje II

Joke Trim

Even voorstellen, mijn naam is joke Trim Drost. Geboren te Almelo onder het teken van de schorpioen. Mijn sterrenbeeld zegt; “dat ik van duistere zaakjes houd”. Nou dat klopt wel. Ik ben gefascineerd door het universum. Altijd al geweest. Heb mij er zoveel mogelijk in verdiept. Het is een spannende, levenslange onderneming. Er wordt steeds meer van ontdekt door de knappe koppen onder ons. Voor mij is het universum een en al creativiteit en wemelt het van de ‘levens’ kiemen, op zoek naar een plek te gedijen. Deze  gegevens zijn mijn uitgangspunt in; o.a. in mijn schilder en fotografie werk. Wie hierover meer wil weten, nodig in van harte uit met mij in gesprek te gaan.

Vriendelijke groet, Joke Trim

naamloos
Elize van Sonderen

Door de obelisken die ik in Florence en Rome en heel Italië tegenkwam raakte ik gefascineerd De vorm....zo naar de hemel reikend.....de gebeeldhouwde afbeeldingen......en de verhalen vertellende taferelen........ Op mijn persoonlijke manier maak ik de verhalende zuilen of torens van keramiek , geïnspireerd door de organische vormen van schelpen , planten en bomen . Na een jarenlange zoektocht en door het uitproberen en experimenteren met het gebruik van diverse materialen; zoals ; schapenwol , hout ,verf , textiel , papier, riet , papier-mache , pen en inkt , kwam ik voortdurend weer terug op de klei , mijn oudste liefde. Dit voor mij magische materiaal.....je kunt er in knijpen trekken en scheuren , mee plakken en snijden en allerlei vormen en draaiingen mee maken....is klei uiteindelijk mijn favoriete creatieve uitingsvorm geworden.....en....met dit geweldige en onuitputtelijke “tovermiddel “ ben ik nog lang niet uit geëxperimenteerd.

www.elizekeramiek.nl

11 glas op glas