Op 2 , 3 en 4 mei 2014 exposeert de schildersclub van de Protestantse Gemeente Zeevang en Oudendijk een aantal schilderijen die ontleend zijn aan Bijbelse thema’s.

De expositie vindt plaats in de kerk van Oosthuizen.

Opening: vrijdag 2 mei om 16.00 uur door Ton Heijboer.
Openingstijden:
    vrijdag 2 mei van 13 tot 17 uur;
    zaterdag 3 mei van 11 tot 17 uur;
    zondag 4 mei van 12 tot 15 uur.
Vrije toegang.

De schildersclub, onder leiding van de Amsterdamse kunstschilder Reijer Sluys, verleent al een aantal jaren haar medewerking aan kerkdiensten.
Deze medewerking bestaat uit het maken van schilderijen, die een bepaald Bijbels thema uitbeelden. In de kerkdienst wordt het schilderij tentoongesteld en de maker vertelt dan hoe het schilderij tot stand is gekomen, welke betekenis het schilderij voor hem- of haarzelf heeft en wat het schilderij moet verbeelden. We willen met de schilderijen de kerkdienst een “gekleurde” dimensie geven.
Samen met het gesproken woord (de preek) en de persoonlijke visie van de maker op het schilderij krijgt de kerkdienst een bijzondere dynamiek. Elk thema is weer een nieuwe uitdaging. Het is altijd verrassend hoe we al pratend, lezend en brainstormend, met kwast en verf het witte doek vullen. De schildersclub wil met deze tentoonstelling laten zien hoe inspirerend en boeiend het schilderen van Bijbelse verhalen en thema’s kan zijn.
Op de tentoonstelling worden o.a. schilderijen van twee Bijbelse thema’s tentoongesteld: - Het leven van David. - Verhalen uit de 40-dagentijd.

De exposerende leden zijn: Corrie en Dirk van Ark, Carina Brienen, Nan Klaverboer, Wilt en Hennie Lengkeek, Reyer Sluys en Lydeke Vroom.