EXPOSITIE  LYDIA KRIJNEN, ROB CERNEUS EN DORIS PAPPENHEIM  IN DE GROTE KERK OOSTHUIZEN,  13 JULI - 3 AUGUSTUS

LYDIA KRIJNEN:  Na de Vrije Academie Kennermerland - Haarlem, en workshops beeldhouwen en modeltekenen gevolgd te hebben in binnen en buitenland, is zij sinds het jaar 2000 begonnen met het exposeren van haar werk; tekeningen, etsen, houtsnedes, schilderijen en beelden.

Met grote passie en plezier is Lydia bezig met het beeldhouwen, tekenen en schilderen van haar inspiratiebron "beesten".
De wekelijkse bezoeken aan Artis zijn een onuitputtelijke inspiratiebron.

In de afgelopen jaren had zij in binnen en buitenland exposities.

Rob Cerneüs jr., torso vrouw

DORIS PAPPENHEIN, beeldhouwster, (Edam)
woont en werkt het grootste deel van het jaar in Pietrasanta (Toscane – Italie). Zij werkt uitsluitend in marmer en hier, dichtbij de marmergroeven van Carrara, op een plek waar beeldhouwers van over de hele wereld hun (werk)bestemming hebben gevonden, huurt zij een studio en een huis. Haar beelden zijn veelal geinspireerd door de natuur. Gekleurde marmersoorten hebben haar voorkeur. Vooraf is bij deze marmersoorten - die vaak moeilijk te bewerken zijn vanwege de vele kleur- schakeringen en aderen, die dan ook weer verschillende hardheden hebben - moeilijk te voorspellen hoe het beeld “eruit zal komen”. Maar zij gaat deze uitdaging graag aan.

De beelden van Doris stralen zachtheid uit.
De ronde, vrouwelijke vormen nodigen uit tot aanraken.

Website: www.marmeren-beelden.com

Lydia Krijnen, nr 710
ROB CERNEUS jr. (1977) is een jonge en veelbelovende beeldhouwer. Zijn semifiguratieve stenen en bronzen beelden zijn opgenomen in veel particuliere collecties en worden regelmatig aangekocht door bedrijven en instellingen. De laatste jaren zijn er tevens monumentale opdrachten in de openbare ruimte te bewonderen. Hij is een beeldend kunstenaar die de verbeelding van het gefragmenteerde menselijk lichaam als grootste uitdaging beschouwt. Het zijn veelal oervormen van vrouwen, het menselijk lichaam of dierfiguren, door het uithouwen in steen ontdaan van ieder overbodig detail. In de afgelopen periode heeft hij zijn aandacht weten te verdelen tussen het beeldhouwen in steen en het boetseren in was. In de Grote Kerk zijn zowel bronzen als stenen beelden te zien.

Cerneüs is een beeldhouwer die sterk gelooft in de traditionele band tussen beeldhouw- en tekenkunst. Zijn tekeningen zijn zowel autonome kunstwerken als studies voor zijn beelden en schilderijen. Cerneüs heeft zijn opleiding gevolgd aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. Hij is opgeleid tot eerstegraads docent beeldende kunst en autonoom beeldend kunstenaar met als afstudeerrichting beeldhouwen en tekenen.

Doris Pappenheim,"hemdje"