EXPOSITIE  MIEKE DILLO,  WILLEM CLAASSEN  EN  JOSé SAMSON  IN DE GROTE KERK OOSTHUIZEN,  11 MEI - 9 JUNI 2014

MIEKE DILLO volgde haar opleiding beeldende kunst aan de Ḗcole Supérieure des Beaux Arts in Parijs en aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Na haar opleiding maakte zij werkreizen naar Griekenland, doceerde vele jaren ‘Portrettekenen met pastel’ aan de Volksuniversiteit in Amsterdam en gaf teken- en schildercursussen in Griekenland. Zij exposeerde vele malen individueel, met echtgenoot Willem Claassen (eveneens beeldend kunstenaar) en met de Amsterdamse kunstenaarsverenigingen De Onafhankelijken en Sint Lucas. Mieke Dillo is een zelfstandig fulltime beeldend kunstenares die regelmatig vrij werk exposeert. Daarnaast is zij een van de meest gevraagde portretkunstenaars.

JOSé SAMSON heeft na haar profane schoolopleiding de school voor etaleurs gevolgd in Amsterdam. Een aantal jaren later, nadat ze de opleiding aan de Gooische Academie voor Beeldende Kunst in Laren had doorlopen, begon ze haar loopbaan als kunstenares. Ze volgde lessen in beeldhouwen bij Jos Oosterhout, Hendrik van Leeuwen en Ramaz Gojati. Model tekenlessen kreeg ze van Tony Holsbergen , Henk van Vlerken en Cor Vrolijk. Jose is lid van de kunstenaarsvereniging "Sint Lucas" Het beeldhouwerk in brons, steen en klei is schetsmatig figuratief. De mens en dier zijn haar inspiratiebron, zoals o.a. het thema Vluchtelingen, Mozes met zijn volk, de Afrikaanse vrouw, waaronder de Marktgang, de Roofvogels en de Koeien.

"Ze maakt figuratieve beelden van brons en steen. Ze werkt schetsmatig, wat een spontaniteit in haar beelden tot gevolg heeft."

WILLEM CLAASSEN ontving tijdens zijn klassieke opleiding aan de Rijksacademie te Amsterdam de Uriotprijs. Nadien ging hij zijn eigen weg en schilderde voornamelijk religieuze en Bijbelse onderwerpen in een vrije fantasierijke opvatting met lijden, dood en verrijzenis van Jezus van Nazareth als voornaamste thema. Geleidelijk aan maakte hij ook abstracte schilderijen in olieverf, acryl of oliepastel.

Grote tentoonstellingen zoals in de Mozes & Aaronkerk en het Sint-Lucasziekenhuis te Amsterdam, de Benedictusabdij te Achel en de Sint-Nicolaaskerk te Amsterdam toonden voornamelijk het religieuze in zijn werk.

Naast zijn atelier-werkzaamheden was hij intensief betrokken bij de sociale belangenbehartiging voor beeldende kunstenaars.